Verschillende echo's:

2D

Een 2D echo is een platte echo met zwart/wit beeld waarbij je ‘door het kindje’ heen kijkt en alles van de binnenkant goed kan bekijken. De 2D echo laat zowel vroeg als laat in de zwangerschap mooie beelden zien.

Bij deze echo is de ligging van het kindje iets minder belangrijk. Het maakt weinig uit als de handjes voor het gezichtje liggen. Hier kijken we namelijk doorheen en daardoor kan je nog steeds het hoofdje zien.

3D/4D

Bij een 3D-echo kijken we niet meer ‘door’ het kindje heen maar ‘om’ het kindje heen. Deze beelden zijn in kleur en door de realistische modus op het echo-apparaat zijn de beelden nog echter. Het lijkt alsof je met een scoop in de buik naar je kindje aan het kijken bent. 3D betekent dat je 3 dimensies ziet: lengte, breedte en diepte. Alles wat voor het gezichtje ligt is op de 3D-echo te zien (handjes/voetjes). 

De combinatie met 4D maakt het nog leuker! 4D is namelijk bewegend 3D-beeld. Hierdoor zien we het kindje ook bewegen.

Geslachtsbepaling

Een dochter óf een zoon? In een geslachtsbepaling kijk ik tijdens het maken van een echo of er een dochter of zoon op komst is. Een geslachtsbepaling is mogelijk vanaf 14 weken en het best zichtbaar via een 2D-echo. Het kan voorkomen dat een kleintje het niet altijd gelijk laat zien, maar we nemen hier samen de tijd voor. Sta er dus niet gek van te kijken als ik je vraag om even rond te lopen in de hoop op een andere ligging. En als de kleine nou écht eigenwijs is, dan plannen we zo snel mogelijk een nieuwe datum in. 

* Bij een verzoek om geslachtsbepaling zal ik het geslacht zoveel mogelijk in beeld brengen en een geslachts-indicatie geven. Dit betekent geen medisch verantwoorde geslachtbepaling. 100% zekerheid heb je pas als de kleine is geboren.